Suosikit

Uutiset

Hi-Conin silta voitti arvostetun Euroopan betonipalkinnon

 

 

"Catharinabrug"-silta Leidenissa, Hollannissa, voitti vuoden 2018 Euroopan Betonipalkintojen tie- ja vesirakennus -sarjan. Leidenin kaupungin tilaaman projektin toteuttivat DP6 Architectuurstudio, Gebr. Schouls ja Pieters Bouwtechniek tiiviissä yhteistyössä Hi-Con A/S:n kanssa. Sillan kansi ja pilarit on valmistettu elementtirakenteina Hi-Conin CRC i3® -korkealujuuskuitubetonista, joka on erityisesti kehitetty käytettäväksi suurissa rakenteissa meriympäristössä.

 

                                         

 

Tämä tyylikäs silta on muotoilultaan minimalistinen ja luonnonmukainen, ja se on hyvin ohut verrattuna sen jänneväliin (hoikkuus 1:81). Tiukka hoikkuusvaatimus johtui sillan vapaan alituskorkeuden vaatimuksesta, ja halutun lopputuloksen mahdollisti ainoastaan Hi-Conin korkealujuuskuitubetoni CRC i3® -konseptin käyttö.

Hi-Con käytti korkealujuusbetonin erikoisosaamistaan kohteen suunnittelussa, laskelmissa, kokoonpanossa ja toteutuksessa, sekä toimitti monimutkaiset siltaelementit ja elementtien yhdistämisessä käytetyn JointCast®-saumausbetonin, mahdollistaen näin tämän vaativan projektin toteuttamisen.

 

 

Projektin tiedot:

Rakennusliike: Gemeente Leiden, Leiden
Arkkitehti: DP6 architectuurstudio, Delft
Rakennesuunnittelu: Pieters Bouwtechniek, Delft
UHPC leverandør: Hi-Con, Alblasserdam
Rakennuttaja: Gebr. Schouls, Leiden

Yhteystiedot