Suosikit

Uutiset

Experiment R – valettu ja asennettu


Syyskuusta lähtien olemme julkaisseet jatkuvasti päivityksiä yhdestä edistyksellisimmästä valutyöstä korkealujuusbetonilla - Experiment R. 21 metriä pitkä, kahdeksan metriä leveä ja 3,5 metriä korkea veistos, joka koostuu kuudesta ainutlaatuisesta korkealujuusbetonisesta elementistä. Nyt veistos on valmis ja asennettu Århusin Tangkrogeniin.

 

 

 

Experiment R prosessi alkoi yli viisi vuotta sitten, kun Aarhusin arkkitehtuurin koulu otti yhteyttä Hi-Coniin. Tuolloin meiltä kysyttiin olisimmeko valmiita osallistumaan kokeiluun, jossa keskitytään uuden robottitekniikan, innovatiivisen arkkitehtuurin ja korkealujuusbetonin yhdistämiseen. Sittemmin kaikki osapuolet ovat työskennelleet kovasti (huolimatta vähäisistä haasteista matkan varrella), jotta saataisiin aikaan edistyksekkäin rakenne Tanskan historiassa.

 

Arkkitehtuurikoulun ja Hi-Conin lisäksi monet muutkin ovat osallistuneet tähän projektiin. Esimerkiksi robottiyhtiö Odico, insinööritoimisto Søren Jensen, muottialan yritys Brunsgaard, Aarhus Tech, Alankomaiden yliopisto, TU Delft ja monet muut rakennusalan toimijat.

 

 
3D tulostettu malli mittakaavassa 1:40 ja asennettu Experiment R -veistos täysikokoisena.​  

 

Jos haluat lukea lisää Experiment R:stä, käy Hi-Con -blogissa, jossa on useita päivityksiä Experiment R -prosessista: 
 

1. Advanced castings - Experiment R 

2. Do you remember Experiment R

3. Experiment R update

Yhteystiedot

Jarmo Manninen
Commercial Manager